Vélemények a tanfolyamokról 2016 tavasz-nyár

"Ági, Te nem pusztán információkkal látsz el minket, nem pusztán tudást adsz át, hanem megvan az a szuper képességed, hogy lelkileg is rendbe teszed a kismamát. Én most azért is jöttem el a férjemmel erre a tanfolyamra, mert a vérhígítózás és az egész napos vércukormérés, szénhidrátszámolgatás eléggé letaglóz és kicsit megakadályozza, hogy felhőtlenül élvezzem a terhességem. Tegnap viszont sikerült ebből az állapotból kirángatnod, valószínűleg ösztönösen benned van ez a „lélekápoló” képesség. Ma reggel így újra pozitív és kiegyensúlyozott kismamaként ébredtem és ezért nem lehetek eléggé hálás Neked. Köszönöm!"

Kocsis Katica, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon hasznosnak tartom ezt a tanfolyamot, talán a szoptatástól 'féltem' a leginkább, itt volt a legtöbb kérdés bennem.
Sikerült a félelmeimet eloszlatni, és úgy érzem, hogy meg tudom én ezt majd csinálni :)
Az is jó, hogy jó esett szó a nagy tévhitekről (pl cumi, illetve nem igény szerinti szoptatás) így már magabiztosabban állok a szoptatáshoz."

Főző Anikó, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon hasznosnak tartottam a tanfolyamot, adott egy bizonyos fokú magabiztosságot, ami nagy segítségemre lesz majd a szoptatásban.
Jó volt megismerni a szoptatásbarát eszközöket, eddig ezekről nem is hallottam és jó hogy a férjem is hallhatta végre egy szakértő szájából is hogy igenis ha lehet kerüljük el a cumisüveget és a cumit is. :) Nekem nem hitte el, hogy nem a legjobb dolog.
Örülök, hogy többször hangoztattad az apukák segítő szerepét itt is. Sajnos nekem kissé nehéz volt rávennem a férjemet, hogy eljöjjön a tanfolyamra, s így most ő is láthatta, hogy bizony nem csak az én dolgom a szoptatás, vmennyit ő is tud benne segíteni. :)

Nagyon szépen köszönjük még egyszer az előadást!"

Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"A tanfolyam elhangzott információk segítettek abban, hogy a félelmeim csökkenjenek a szoptatással kapcsolatban és önbizalmat kaptam. Arra is rádöbbentett, hogy milyen sok tévhit kering a szoptatás körül, és mennyire óvatosan kell elfogadni a környezetből érkező "jó tanácsokat"."

Dia, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Mint első babát váró párnak, nekünk nagyon hasznos volt a tanfolyam. Jó, hogy lehet ilyen dolgokról, hiteles forrásból információkat kapni. Napjainkban az interneten annyi információ megtalálható, hogy sokszor szerintem az ifjú anyukák és apukák elvesznek benne. Jó, hogy a tanfolyamon lehet kérdezni és gyakorlni is, ezáltal a résztvevők is aktívan bekapcsolodhatnak a témákba és a feladatokba, nem pedig passzív hallgatói csak az előadásnak."

Eszter , Segítség a kedzetekhez tanfolyam

 

"A tanfolyamon hasznos információkat kaptunk a szüléssel kapcsolatban. Előkerültek olyan tabu témák is, mint a szülés utáni szex, kulturális örökségeink, stb. Hitelesnek éreztem az előadót (Dékány Ágnes), mivel ő már mindkét oldalról (orvos és anya) többször megtapasztalta a szülést. Külön öröm volt, hogy párban mehettünk, ráéreztünk, hogy a szülés egy szép "közös projekt" lehet. Hazaérve még sokat beszélhettünk a tanfolyamon hallottakról és a felvetődött gondolatainkról. Köszönjük szépen!"

 Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Agi szemelyes varazsa :) Nekem o a leghitelesebb, mert az erem mindket oldalat ismeri! Es nagyon egyuttmukodo, egyszer se ereztem azt, h olyan 'megmondoember' vagy az orvos tanitja a laikusokat. Inkabb mint a csoportvezetonk, aki ellatott hasznos tudnivalokkal, tanacsokkal. Orulok, hogy Agi kezeben vagyunk!"

Dia , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Színvonalas volt és profi munka áll mögötte" 

Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Sajnálom, hogy nem az első gyerek előtt mentünk el erre a tanfolyamra. Mindenkinek részt kellene vennie, sokkal felkészültebbek és tudatosabbak lennének a kismamák!"

Gondi Eszter , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Jó hangulatú volt a nap, és annak ellenére, hogy elég hosszú volt egy percig sem volt unalmas."

Pollok Rita , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon sokszínű előadás-sorozat volt, sok jó gyakorlati tanáccsal, érdekes tapasztalatok megosztásával, minőségi termékek megismertetésével egybekötve.
Kezdő kismamák sok értékes gyakorlati tanácsot kapnak.
Koszonom, h részt vehettünk rajta :-) <3"

Enikő, Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Ági tanfolyamjai után mindig az az érzésem, hogy 'De jó, ezt nem is tudtam' vagy 'Áhá, szóval ezért kell ezt így csinálni' ami magabiztosságot ad. Első gyerekét váró szülőként azt hiszem, hogy mivel még saját tapasztalatainkra támaszkodni nem tudunk, a Szülni jó tanfolyam segít abban, hogy az információtengerben ne vesszen el az ember."

Főző Anikó , Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Kezdő kismamaként nehezen, de rávettem magam a tanfolyamon való részvételre. Nehezen fogadok el embereket, szakembereket és tanácsokat mert azt gondolom, ügyes vagyok majd én megoldom. Hosszú idő után életemben először ez az a szituáció, amikor azt érzem segítségre szorulok. A tanfolyamon olyan társaságban voltam, ahol nem éreztem idegennek magam, nem voltam feszélyezve, elmondhattam amit gondoltam és bátorító szavakat kaptam válaszként, amire most leginkább szükségem van. Az előadások legalább annyira hasznosak voltak számomra, csak megköszönni tudom a szervezőknek és az előadóknak a hétvégén "ránk" szánt idejét! Remélem még találkozunk!"

Zdenkó Anita, Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Nagyon örültünk amikor hallottunk Dr. Dékány Ágnes Szülésfelkészítő tanfolyamáról, aminek a tájékoztató leírásában láttuk, hogy az eddig felmerült kérdéseink, aggályaink itt sorra lesznek véve. Angliában élünk, így a soron következő terhesgondozási időpontot is úgy egyeztettük, hogy ezzel mindenképpen egybe essen, hogy el tudjunk menni a tanfolyamra.

A férjem maximálisan támogat mindenben az életben és a várandósság során is, ezzel együtt viszont elsőre erre magától azt gondolta, hogy a leendő anyukának való, ő majd kivisz a reptérre, meg hazahoz. :) Mikor mondta neki a Doktornő, hogy ez inkább közös program, akkor rábólintott, hogy rendben, ő is fog jönni, hisz mégiscsak az orvos mondja. Mivel ezelőtt azt beszéltük, hogy a szülőszobán ő nem lenne bent, hanem a támogatása ez idő alatt az esetlegesen szükséges ruhák, kiegészítők biztosítása, és kapcsolattartás a családtagokkal lenne, így én sem gondoltam, hogy muszáj lenne, hogy ott legyen, de természetesen örültem, hogy majd több rálátása lesz, hogy mi fog ’velem’ történni.

Gondolom, hogy nincs vele egyedül, de minden kórházi  közeget, viszgálatot nagyon nehezen bír, és ennél kevésbé csak azt nem bírja látni, ha én beteg vagyok, vagy valami bajom van, és nem tud segíteni. Úgy gondoltam, hogy a szülés napja minden bizonnyal egy fizikailag megterhelő nap lesz számomra, és ezt nem akarom számára is nehézzé tenni azzal, hogy kötelező jelen lennie. Nem feltétlen értettem egyet azzal a férfiaktól korábban hallott elképzeléssel, hogy „Ha a párunk 9 hónapig hordja a leendő gyermekünket, majd micsoda küzdelmek árán megszüli, akkor az a minimum, hogy kibírjuk mellette a szülőszobán”. A gondolat támogatásra irányuló részével természtesen egyetértettem, de mégis azt gondoltam, hogy ez egy kicsit egyfajta ’szenvedjünk közösen’ nézőpont, ami így, ilyen formán nem hangzik kifejezetten előremutatóan.

A fentiek alapján tehát egyetértettünk a férjemmel, hogy lesz ahogy lesz, de nyugodtan kint lehet a nagy napon, ahogy jónak látja majd.

Ezzel a nézőponttal indultunk neki a tanfolyamnak.

Azt gondoltuk, hogy ott megkapunk majd olyan hasznos információkat, hogy mikor kell a kórházba elindulni a szülés napján, hogyan zajlik a szülés, annak milyen szakaszai vannak, milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak, stb. Ezzel kapcsolatban nem is tévedtünk, ezekre mindre teljes körű választ kaptunk. A döbbenetes viszont az volt, amire egyáltalán nem számítottunk, hogy ennél mennyivel többet is kaptunk aznap.

Önmagában hihetetlenül szimpatikusnak és tiszteletreméltónak tartom Ágnes hozzáállását a témában. Bárcsak mindenki legalább fele ekkora őszinteséggel és lelkesedéssel állna a szakmájához, legyen az marketinges, sofőr vagy éppen orvos. Óriási szerencse a kisbabánk születése kapcsán, hogy ő éppen szülész, nőgyogyász szakorvos. A tanfolyam – gondolom az elnevezés is erre utal – nem egy előadás volt, hanem egy előadással egybekötött interaktív beszélgetés. Az általunk várthoz képesti többlet érték valószínűleg ebből is származott, hogy nem csak egy szakkönyv tartalmát hallgathattuk meg előadás formájában, hanem a személyes kapcsolat, a kommunikáció rengeteget hozzáadott a természetes szülés menetének megértéshez. A jelenlévő párok  midenki több alkalommal tehette fel kérdéseit (volt, hogy névvel, volt hogy név nélkül írásban lehetett kérdezni), melyek akkor is részletesen megválaszolásra kerültek az illető nézpontja szerinti formában, ha a témát egyébként korábban már érintettük és átbeszéltük. Ez azonban a legkevésbé sem volt unalmas, egy percig sem éreztük, hogy bármi feleslegesen lenne ismételve. Noha egy egész napos program volt, gyorsan és izgalmasan telt.

Volt egy olyan rész is, ami az apukák szerepéről, illetve arról szólt, hogy hogyan tudnak ők segíteni a szülés során. Életbeli példákon keresztül nagyon hasznos nézpontokat kaptunk ennek kapcsán is.

Legnagyobb meglepetésemre a férjemmel össze nem beszélve, a nap végére mind a ketten egyértelműen azt gondoltuk, hogy ő is bent lesz a vajúdás alatt, és hogy ez mennyire jó lesz így, ahogyan közösen dolgozunk a kisbabánk megszületésén. Ezzel messze-messze kerülvén az eredeti elgondolásunktól. Már látjuk és tudjuk, hogy ez hogyan lesz egy közös munka, és mindkettőnkben átalakult az ezzel kapcsolatos szorongás, félelem érzése hihetetlen izgatottsággal teli várakozássá.

Minden nőnek, párnak szívből ajánlom a részvételt, azoknak is, akik még nem várnak kisbabát, mert biztos vagyok benne, hogy ezen ismeretek nagyban tudják támogatni a családalapítás melletti döntést és a teherbeesés esetleges lelki akadályainak feloldódását is, ha az éppen ennek kapcsán lenne.

Még egyszer köszönjük, hogy részt vehettünk a tanfolyamon, és hogy van, aki támogat a természetes szülés, születés élmény megszerzésében, és az odáig vezető úton."

Ildikó, Szülésre felkészítő tanfolyam

"Houston, we have a problem!

Feleségemmel első kisfiunkat varjuk. :)

Régen megfogalmazódott bennem, hogy valószínűleg nekünk a szülés egyszerűbb formájában lesz részünk feleségem korábbi gerincproblémái miatt. Nem fog fájni és természetesen hamar túl is leszünk rajta. A császármetszés…

Az előadás után határozottan úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy valóban a szülés egyszerűbb formájában lehessen részünk. Csak a különbség az, hogy most az EGYSZERŰBB szó teljesen új értelmet kapott. Egyszerűen, természetesen, meghitten. Közösen. Így szeretnénk a szülést átélni. Már nem akarok kimaradni belőle vagy túl lenni rajta, RÉSZESE SZERETNÉK LENNI ANNAK A CSODÁNAK, AMIKOR A KISFIAM VILÁGRAJÖN.

Igen, én is úgy gondoltam, míg a kisfiunk születik, addig majd pihenek (aggódok, ápolásra szorulok a kedves, egyébként is elfoglalt nővérektől) a várakozóban, és még talán egy bűnös kólát is elfogyasztok a vércukorszintem megtartása érdekében.

Igen, így gondoltam.

Majd elmentem a feleségemmel a Doktornő Szülésfelkészítő tanfolyamára.

Igen, úgy gondoltam, hogy majd el fog telni az a nap is. Nem is tévedtem sokat, el is telt a nap, csak nem éppen úgy, ahogy én arra számítottam.

Hogy mi történt a tanfolyamon? Ez az, amit nem tudok írásban és szóban sem átadni senki olyannak, aki nem volt részese a tanfolyamnak, de az biztos, most biztos vagyok abban, hogy nem akarok a váróteremben lenni es várni….  Ha érted, hogy mire gondolok, akkor nem is kell tovább olvasd az írásomat. Tudod, Neked is el kell menni a Doktornő tanfolyamára. J

Valószínűleg azért olvasod az írásomat, mert Te is tele vagy kérdésekkel, és válaszokat szeretnél mindenre.

Vajon jó apuka leszek? Vajon jól fogom csinálni… ?  stb.

A jó hír az, hogy igen, ha törődsz ezzel, akkor minden bizonnyal jól fogod csinálni, és jó apuka leszel!  J

Sajnos mindenre senki nem tudja a választ, de biztos vagyok abban, hogy az előadás után el fogsz gondolkodni és felteszed majd azt a kérdést, hogy EZEKET EDDIG MIÉRT NEM MONDTA NEKEM SENKI? PEDIG ANNYIRA EVIDENS MINDEZ.

Ha már a fenti gondolatok, kérdések felmerültek benned, nincs miért aggódnod. Csak annyi a feladatod, hogy a jó információkat gyűjtsd össze, a negatívakkal pedig ne foglalkozz.

A Doktornő tanfolyamán válaszokat kapsz a „Mi van ha?” és hasonló kérdéseidre is.

Még oldalakon keresztül dícsérném, de hidd el, az a legjobb, ha személyesen hallhatod és ismerheted meg az utat, hogy hogyan válj szülővé és egyben a LEGJOBB APUKÁVÁ.

Köszönöm, hogy elolvastad, és remélem, hogy Te is részese leszel annak a fantasztikus élménynek, aminek én és a feleségem részesei voltunk."

Ferenc Ildikó férje, Szülésre felkészítő tanfolyam

 

 

Online szoptatásra felkészítő tanfolyam

5 órányi videóanyagban minden fontos, amit tudnod kell a szoptatásról!

Online szoptatásra felkészító tanfolyam

Részletekért kattints ide!

 
 

Bevásárló kosár

© 2019 Szülni jó. Minden jog fentartva.