Családjogász, mediátor - Szülni jó! Dr. Dékány Ágnes szülész-nőgyógyász lapja

Családjogi szakjogász-tanácsadó, családi mediátor - dr. Pataki Adél

 Pataki Adél családjogász mediátor14 éve élek kiegyensúlyozott házasságban a férjemmel három kisfiú boldog édesanyjaként. Gyermekeim születése előtt ügyészségen dolgoztam, büntetőjoggal foglalkoztam. A gyermekeimmel otthon töltött időszak alatt nagyon sok családdal kerültem kapcsolatba, többekkel közelebbi, baráti viszonyba. Sok esetben láttam, hogy a gyermekvállalás gyönyörű időszaka sajnos megnöveli a házastársak közötti konliktushelyzeteket.

Biztos mindenki számára ismerősen csengő életkép, amikor két egymást szerető szülő teljesen más nevelési elvet vall egy vagy több kérdésben. Általában eltérő szocializációs közegből érkezünk a párkapcsolatunkba, mindenki „mást hoz otthonról”. Többeknek megadatik szerencsére, hogy ezt megfelelő keretek közt, kedves hangnemben megbeszélje társával. Előfordul azonban ennek ellenkezője is.

Egyre erősödött bennem a meggyőződés, hogy sokkal közelebb áll hozzám egy olyan tevékenység végzése, amivel családok életéhez tudok hozzátenni a szaktudásommal. Amikor a legkisebb gyermekem is ovis lett, visszatértem szeretett egyetememre és az ELTE-n elvégeztem a családjogi szakjogász képzést, majd ezt követően mediátor végzettséget szereztem.

Harmadik éve dolgozom a gyermekvédelemben családjogász-tanácsadóként és mediátorként. Hatalmas megtisztelés, amikor az emberek megkeresnek, hogy segítsek nekik megoldani a családjukban felmerült családjogi természetű problémáikat vagy legyek jelen mediátorként egy házassági konfliktus békés rendezésében.

Tapasztalom, hogy rendkívül sokat számít egy ilyen érzelmi krízishelyzetben, ha ügyfeleim érzik azt, hogy egy elfogadó, problémáikra nyitott, azokat megérteni kívánó közeg veszi őket körül, ahol bizalommal nyílhatnak meg.

Külön öröm, amikor egy helyrehozhatatlannak tűnő házastársi kapcsolat válás helyett egy sikeres mediációval nyer új kezdetet. Bizony sok esetben a beszélgetések során kiderül, hogy nem a házasság felbontása a megoldás, hanem a felek közötti kommunikáció javítása, amihez a legszebb út a mediáció, a felek közötti közvetítés a saját út megtalálása érdekében.

Keressen bizalommal, ha Ön is olyan élethelyzetben van, ahol a családi életével összefüggésben jogi tanácsra van szüksége:

- házastársi, élettársi életközösség,
- házassági, élettársi vagyonközösség,
- szülői jogok és kötelezettségek gyakorlása a házasságban, a válóper előtt/alatt,
- gyermeki jogok érvényesülése a családban, a közoktatási intézményekben,
- dilemmák válás előtt: tájékozódás a per várható menetéről, a közös/kizárólagos szülői felügyeleti joggyakorlás, a kapcsolattartás, a gyermektartásdíj fizetése, keresetlevél elkészítése,
- beadványok szerkesztése hatósági és egyéb eljárásban,
- bármely más, családjogi vonatkozású kérdéskör.

Ha úgy érzi, hogy a házastársával megromlott a kapcsolata, elhidegültek egymástól vagy nem találja az utat kamasz gyermekéhez, vegye igénybe közvetítői tevékenységemet. A problémák megoldása sokszor azzal kezdődik, hogy bátran elkezdjük kibeszélni magunkból a bensőnket terhelő dolgokat. Nem örlődünk tovább,hanem segítséget kérünk, nyitva ezzel a megoldás felé. Hazánkban ennek a kultúrája még erősen gyerekcipőben jár, pedig az élet természetes része, hogy merjünk segítséget kérni, ha szükségünk van rá.

Pártatlan, kívülálló közvetítőként segítségére lehetek:
-párkapcsolati,
-házassági,
-szülő-gyermek,
-válási mediációban egyaránt.

Keressen bizalommal elérhetőségeimen!

A "Szülni jó!" központban szerdán 16.00-20.00 közt előzetes egyeztetés alapján lehet hozzám jönni.

Időpontot az alábbi elérhetőségeken tudunk egyeztetni:
telefon:06-70/314-49-04
e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Helyszín: Szülni jó! Központ - 1114. Budapest, Bartók Béla út 15/a fszt. 14.

Árak:
Családjogi tanácsadás:   14.000.- forint/óra

Mediáció:
   Előkészítő ülés: 12.000.- forint/fő/óra
   Mediációs ülés: 10.000.- forint/fő/óra
   Szülő-gyermek mediáció: 11.000.- forint/óra
   Keresetlevél elkészítése: 18.000.- forint

Feliratkozás hírlevélre

Ne maradj le hasznos cikkekről, írásokról! Iratkozz fel hírlevélre!
Használati feltételek