A várandósság vége felé minden egyéb panasz nélkül is előfordulhat vizesedés. Ez kialakulhat testszerte, de leggyakoribb az alsó lábszáron. Nyári hónapokban várandós kismamáknál gyakrabban fordul elő.

Az így kialakult vizenyő sokszor ártalmatlan állapot ami azonban kellemetlen perceket tud okozni.

 

Egyértelmű vizesedése esetén mindenképpen fontos a kezelőorvosnak vagy szülésznőnek említeni a helyzetet .

 

Sok növény, és gyümölcs természetes vízhajtó hatással bír, és ilyen formán kíméletesen, de nagyon hatásosan tudja csökkentei a vizesedést.

 

Gyümölcsök közül ide tartozik az ananász (nem konzerv formában!!) a görögdinnye, zöldalma, és a cseresznye fagyasztott állapotban is.

Zöldségek közül hatásos a spárga, a szárzeller, a kígyóuborka és a petrezselyem is.

Fokozottabb vizesedés esetén nagyon jótékony hatású tud lenni ha hetente 1x 24 órára beiktat a kismama 1-1 olyan napot amikor csak párolt zellert és krumplit fogyaszt egy kis petrezselyemmel, vagy lestyánnal egy kis olivaolajjal, kevés sóval ízesítve

 

Van egy teakeverék is ami szintén jótékony hatású: csalán, zsúrló, nyírfalevél 1-1 arányú keveréke napi 1 csésze tea fogyasztása a reggeli órákban tud a legjobban működni.

 

Illetve ismert még Stadelmann bába teakeveréke szintén 1:1 arányban: csalán, palástfű, orbáncfű, málnalevél, cickafark, zsurló keveréke

 

Továbbá nagyon hasznos lehet a mozgás, és elsősorban hidegebb időszakban a kompressziós térdzokni is sokat tud segíteni.

Speciális masszázzsal szintén csökkenthető a vizesedés. 

Feliratkozás hírlevélre

Ne maradj le hasznos cikkekről, írásokról! Iratkozz fel hírlevélre!
Használati feltételek
© 2021 Szülni jó. Minden jog fentartva.