A várandósság - Szülni jó! Dr. Dékány Ágnes szülész-nőgyógyász lapja

A várandósság, terhesség

terhesség várandósságA kismamák egy része ezt az időszakot nem szereti, ha terhességnek hívják. Jómagam itt ezen oldalakon is, és az életben is szoktam a variációk között ezt a szót is használni, hiszen a gyermekvárás egy nő életében nagyon sokszínű. Pár szót említenék csupán erről a terhesség időszakról hiszen ezzel rengeteg könyv foglalkozik, nagyon sok információ beszerezhető, konkrétumokról a fórumokban lesz majd lehetőség beszélgetni.

 

A terhesség első időszakára talán a más állapot a legjellemzőbb. A kismama élete más lesz, holott még nem látszik semmilyen változás a testén. Legtöbbször az életvitel is közel azonos marad, azonban gyakori rosszullétek lehetnek jelen, másképp érzi már magát a bőrében mint egyébként.

 

A terhesség középső időszakára igaz talán leginkább az áldott állapot. Ez a 9 hónap legkellemesebb része. Már látszik a pocak, de még nincs igazán súlya, már nincsenek meg a kezdeti rosszullétek, és a legtöbb kismama hangulata is ilyenkor az egekben van. Ilyenkor jön a mindent meg tudok csinálni érzés, és ilyenkor érdemes is kihasználni a lehetőségeket.

 

A harmadik időszak azonban sokaknál már lehet terhes. Édes teher ez, a várakozás, a boldogság, az izgalom zamatával fűszerezve, de mégiscsak legtöbbször teher.

 

Feliratkozás hírlevélre

Ne maradj le hasznos cikkekről, írásokról! Iratkozz fel hírlevélre!
Használati feltételek
© 2024 Szülni jó. Minden jog fentartva.

JBounce

További érdekes cikkek!!

Emailben kaphatsz még hasoló tartalmakat, csak add meg az email címed lent!!

Ha érdekel a téma iratkozz fel hírlevélre! Értékes cikkeket videókat is osztok meg, amiknek egy része csak hírlevélben ovlasható!

 

x