Meddőség III.- Mesterséges megtermékenyítés

Tartalomjegyzék

Több részes cikksorozatunk végén a kivizsgálások, apróbb otthoni lehetőségek után az orvosi segítségnyújtás lehetőségeit tekintenénk át, elsősorban a mesterséges megtermékenyítés formáira kitérve részletesebben.

 

 

I, Hormonális eltérések helyreállítása, gyógyszeres lehetőséggel.

Műtéti és egyéb komolyabb beavatkozástól mentes lehetőség, a hormonális gyógyszerek alkalmazása. Azon esetekben adható, ha egyértelműen csak hormonális eltérés igazolható, a szervek épsége mellett. Sokszor 1-2 hónapos kezelés után a várva várt gyermekáldás megérkezik. A hormonális gyógyszerek hosszabb idejű alkalmazása nem kívánt mellékhatásokat is eredményezhet, ezért orvosi kontroll, a szabályok betartása, és a páciens fegyelmezett együttműködése, elengedhetetlen a sikeres, és biztonságos alkalmazás érdekében.
II, Műtéti beavatkozások:

A kivizsgálások során előfordulhat, hogy akár a feleségnél, akár a férjnél olyan eltérés igazolódik amely műtéttel orvosolható, és ezáltal a megtermékenyülés, vagy a már megfogant gyermek kihordása elősegíthető. Ezen műtéti beavatkozásokra, esetenként akkor is szükség lehet, ha mindezek mellett a várandósság spontán létrejötte nem tud megvalósulni, de a kihordás sikeressége ilyen módon biztosítható. Tekintettel arra, hogy ezen műtéti lehetőségek tárháza igen nagy, és meghaladja ezen cikk kereteit, valamint minden esetben egyénileg mérlegelendő így ezekkel további részletességgel most nem foglalkozunk.

III, Mesterséges megtermékenyítés (asszisztált reprodukciós módszerek) különböző formái. Cikkünkben ezzel a sokak által részleteiben nem ismert lehetőséggel, ennek formáival, alkalmazhatósági területével, előnyeivel, hátrányival szeretnénk részletesebben foglalkozni.

 

Az asszisztált reprodukciós eljárások közül a leggyakrabban alkalmazott, és a legkisebb beavatkozást igénylő eljárás az úgynevezett:

Feliratkozás hírlevélre

Ne maradj le hasznos cikkekről, írásokról! Iratkozz fel hírlevélre!
Használati feltételek
© 2021 Szülni jó. Minden jog fentartva.