Vélemények a tanfolyamokról 2018 ősz-tél

"Igazán hálásak vagyunk a férjemmel az egész napos tanfolyamért. A jelentkezéskor volt egy kis izgalom bennünk, hogy nem megyünk-e túl korán, hiszen csak a 19. hétben voltam akkor a terhességben. A nap végén viszont a legjobb döntésnek tartottuk, hogy elmentünk. Megelőztük a rengeteg ("hasznos", "Csak arra figyelj, hogy...") tanácsot és információt, ami az idő előrehaladtával csak gyakoribbá fog válni a környezetünkben. Több témával kapcsolatban változott a véleményünk, a hallottakat itthon többször át is beszéltük. Köszönjük az őszinte és hiteles válaszokat, élmények megosztását, és legfőképp a megnyugtatást! Mi hárman leszünk egy család, és egymáshoz alkalmazkodva, egymástól tanulva alakítjuk majd ki az életünket. Biztosan lesznek majd nehezebb, fáradtabb napok, ahogy ti is mondtátok, de jelenleg úgy érzem, hogy én vagyok a legnyugodtabb kismama, és ezt részben nektek köszönhetem!"
Dallos-Somogyi Tünde, Segítség a kezdetekhez - 2018.01.20.
 
"Mindenkinek szívből ajánlom, remélem minèl több pár eljut és magabiztosságot tud szerezni a tanfolyam álltal. Apáknak is kifejezetten hasznosnak tartom, jó, hogy már itt be lehet vonni őket a felkészülésbe."
Segítség a kezdetekhez - 2018.01.20.
 
"Nem voltak nagy elvárásaink, mert a terhesség felénél tartok. Meg szerettem volna előzni a téves (netes, fórumos, "gyakorikérdésekes") információkat, ezért mentünk el viszonylag hamar a tanfolyamra. Minden új információnak örültem, még többet is kaptam, mint vártam! A kipróbálási lehetőségeket (fürdetés, pelenkázás, hordozás) is külön köszönjük!"
Segítség a kezdetekhez - 2018.01.20.
 
"A tanfolyam nagyon hasznos és fontos tapasztalatot jelentett nekem is és a férjemnek is. Fontos, hogy ő is hallotta, mi játszódik le bennem, de az is fontos, hogy én is szembesültem azzal, hogy a kispapának is vannak félelmei. A tanfolyam rávilágított, hogy erős csapatmunkára van szükség, de ha ezt megvalósítjuk, akkor már nem is olyan ijesztő a szülés."
Dorina, Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Néhány évvel ezelőtt úgy gondoltam a szülésre, mint egy elviselhetetlen szörnyűségre. Nem a fájdalom miatt, vagy mert ne lennék képes rá. Hanem azért, mert nem bízom az emberekben, szakmaiságukban, hozzáállásukban. Sajnos ezt az érzést sok rossz kórházi/orvosi tapasztalatom erősítette meg bennem. Kizárólag úgy tudtam csak elképzelni ezt az eseményt, hogy olyan megoldással történjen, amiben nem emlékszem majd semmire, hogy ki mit csinált/mondott körülöttem. Ehhez képest, amióta a kislányunkat várjuk, teljesen más elképzeléseim vannak, azonban a frusztrációim megmaradtak. Ágnes előadása során sokkal közelebb került hozzám a hüvelyi szülés, és a bizalom a természetességben és a saját ösztöneimben. Egyúttal olyan átfogó képet kaptam a szülésről, születésről, ami rengeteg frusztrációmat feloldotta. Van még mit rendbe tennem magamban a kisasszony érkezéséig, de nagyszerű alapot és óriási segítséget kaptam! Emellett természetesen megtaláltam azt a szakmai csapatot is, akikben maximálisan meg tudok bízni."
Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Fantasztikusan jó tanfolyam volt, nem gondoltam volna hogy lehet 8 órán keresztül folyamatosan egy témáról úgy beszélni, hogy egy pillanatig sem unalmas, minden része hasznos volt. Ági nagyon jó előadó, szeretem mikor valaki dinamikusan, lényegtörően, hangosan, folyamatosan tud beszélni úgy, hogy senki figyelme nem lankad le közben. Én úgy álltam hozzá az elején a szüléshez, hogy a boldog tudatlanság a legjobb, majd jön aminek jönnie kell. De most azt gondolom, hogy sokkal megnyugtatóbb ez a mindent tudok állapot! Amitől a legjobban tartottam, az a végén lévő videóvetítés, de örülök hogy végig néztem én is, és a férjem is, mert bár mindketten azt hittünk hogy na az tuti sokkolni fog, végül még az is megnyugtatott. Ráadásul nagyon megható volt látni, hogy egy újszülött mennyire megnyugszik a szülei bőrén pihenve, úgy érzem egészen felszabadultak bennem az anyai ösztönök. :) Külön jó volt, hogy délutánra maradtak az interaktív feladatok, amikor már esélyesebb volt, hogy 1-2 ember figyelme lankad. Attól is tartottam kicsit, hogy ez igazán csak nekem lesz érdekes, a férjemnek kevésbé, mivel ő egyáltalán nem akart korábban a szülésről részleteket hallani, szerinte oda nem valók férfiak, nekik erről nem is kell tudni. De örültem hogy eljött, és azt mondta, nagyon megérte, rá is meglepően jó hatással van, hogy eddig semmit nem tudott, most meg már nagyjából mindent tud a szülésről, és így neki sem olyan ijesztő / visszataszító. Hálás vagyok, hogy ott lehettem, köszönöm szépen az egész csapatnak ezt a színvonalas oktatást! Mostmár abszolút meg vagyok győződve afelől, hogy a legjobb kezekben leszek a szülésem napján. :)"
Szerencs Adrienn, Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Hetek óta nagyon vártam, hogy elérkezzen a tanfolyam ideje és nagyon izgatottan és persze elvárásokkal telve érkeztem meg a Férjemmel. Azt kell mondjam, hogy mind a ketten megkaptuk, amiért mentünk és még annál többet is. Magabiztosságot és kellő információt kaptunk, amik erősítenek minket. Összességében nagyon jó döntés volt részt vennünk a tanfolyamon."
Forgács Bianka, Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Nagyon tetszett az előadó hitelessége, szakmai hozzáértése és a szüléshez való hozzáállása. Hasznos információkat kaptam a szülés folyamatáról. A csoportmunka során jó volt a szüléssel kapcsolatban felmerült félelmeket átbeszélni. A tanfolyam végén sok kérdésemre választ kaptam, magabiztosabban és nyugodtabban várom a szülést."
Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"A tanfolyam előtt gondolkoztunk, hogy vajon miről lehet majd egy egész napot a témával kapcsolatban beszélni, de gyorsan eltelt az idő. Nagyon jó egyensúlyban voltak azok az információk, amik motiválnak, illetve azok, amik reális képet festenek arról, hogy bizony a szülés kemény munka, ami lelki és testi felkészülést igényel. Úgy érzem, ez a hozzáállás a legegészségesebb. A párom is élvezte, mert nagyon sok információt kapott ő is, nem beszélve arról, hogy egyszer se kellett a földön körben ülve a "szuszogós" légzéstechnikát gyakorolni égő füstölőkkel és meditatív zenével, ahogy ezt a filmek alapján képzelte :)."
Tóth Mariann, Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Kiválóan összeállított tanfolyam, megkérdőjelezhetetlen szakmai tudással, csodálatos az egész filozófiája és az előadó személye, hozzáállása még közelebb hozza az ember lelkéhez is az információkat."
Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Informatív, közvetlen hangvételű tanfolyamon vehettünk részt. Minden kérdésre választ kaptunk. Csak ajánlani tudjuk minden párnak szülés előtt. Nyugalmat hozott nekünk és azz a magabiztosságot, érzést, hogy "Ez nekünk menni fog!"."
Galántai-Pólik Reni, Szülésfelkészítő - 2018.09.15.
 
"Nagyon vartuk, nekunk a szulesnel is egetobb bizonytalansagok voltak a kezdeti idoszakkal kapcsolatban es nagyon sok infot, megnyugtatast, onbizalomnovesztest:))) kaptunk. Jo erzessekkel jottunk el. Es nagyon finom volt a csokis mandula! :D"
Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Elfáradtunk a nap végére, de nagyon hasznosnak tartottuk és örülök hogy elmentünk. Jó, hogy most már előre tudunk gondolkodni a párommal közösen, akár az első hat hét logisztikáján, akár a hordozáson, pelenkázáson, különösen a gyakorlatias tanácsok ismeretében."
Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Nagyon hasznosnak találtam, főleg a praktikum oldaláról. Mit vegyek, mi hülyeség. Miért érdemes hordozni, hogy csináljam jól. Hogyan is zajlik egy kisbaba gondozása, különösen az elején."
Gasparovszky Bea, Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Inspiráló volt, segitett abban, hogy magabiztosabbakká váljunk, és a felkészülésben tudatosabbakka valjunk ."
Bardi Maja, Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Minden leendő szülőnek kötelezővé tennénk ezeket a tanfolyamokat, mert olyan nehézségekre, kihívásokra és felkészít, amire az ember nem is gondol. Sokkal nyugodtabban várjuk az első heteket azután, hogy ezt elvégeztük, mivel sok új információval, praktikus tanáccsal gazdagodtunk."
Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Rendkívül hasznosnak látom ezt a tanfolyamot. Nagyon széleskörűen közelít a témához, és szinte minden lehetséges aspektust figyelembe vesz. Ami nekünk különösen jó volt, hogy a férjemnek sokkal "kézzel foghatóbb" lett az, hogy kisbabát várunk, én pedig magabiztosabbnak érzem magam, hogy látok pár dolgot, amire figyelhetek."
Bihari-Apáthy Judit, Segítség a kezdetekhez- 2018.10.20.
 
"Többet is kaptam, mint amit vártam. Eddig nem gondolkoztam a természetes szülésen. Most már látom az előnyeit és a mosi pelust is megfontolom."
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
"Hiánypótló ez a tanfolyam, ahol azon kívül hogy választ kaptam minden kérdésemre, még arról is meg tudtak győzni, hogy nemcsak képes vagyok a szülésemet probléma mentesen végig csinálni, hanem valóban jó élmény lesz."
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
"Engem és a páromat is végig lekötött a tanfolyam, jó volt a légkör, nem éreztük feszélyezve magunkat. Az előadás profi, nem akadozik, érdekes. Sok lehetőség van kérdezni. Én örülök, hogy részt vettünk rajta, sok szempontból megnyugtatott, kompetenssé tett."
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
Azt vártam, hogy részletesen megismerjem a szülés folyamatát. Amiket eddig hallottam, az a helyére kerüljön. Magabiztosan tudjak dönteni az engem érintő kérdésekben, magabiztosabban menjek szülni. Úgy érzem, hogy ezt meg is kaptam.
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
"Nagyon hasznos volt a tanfolyam, mert az ott elhangzó információk eloszlatták a félelmeimet és magabiztossá tettek, hogy végig fogom tudni csinálni a szülést. Külön tetszett, hogy az orvosi (tények, adatok, tapasztalatok, mi miért történik) és érzelmi (miért fontos a lélek, a ráhangolódást, mi a módosult tudatállapot stb.) oldalát is átbeszéltük. Mindenki választ kapott a kérdéseire is."
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
"Örülök, hogy a fèlelmekről is szò volt, ìgy átbeszélve őket, sikerült eloszlatni azokat. Ìgy sokkal nyugodtabban állok hozzá a szülèshez, ès ùgy èrzem nincs mitől tartani."
Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
"Második gyermekünket várva mentünk el a tanfolyamra. A tanfolyam interaktív volt, de mégis jól strukturált, így mindenki választ kaphatott a kérdéseire, és a fontosabb témákat is sikerült körüljárni. Jó volt a hangulat is, végig jól éreztük magunkat. A nap végére felfrissítettük tudásunkat és a közelgő szülésre is sikerült jobban ráhangolódnunk."
Madarász Viktor, Szülésfelkészítő- 2018.11.17.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online szoptatásra felkészítő tanfolyam

5 órányi videóanyagban minden fontos, amit tudnod kell a szoptatásról!

Online szoptatásra felkészító tanfolyam

Részletekért kattints ide!

 
 

Bevásárló kosár

© 2020 Szülni jó. Minden jog fentartva.