Néhány tanfolyam után kértem a résztvevőket, írják le véleményüket. Itt olvashatjátok azon válaszokat, akik hozzájárultak a közléshez. A hitelesség érdekében vágás, módosítás és válogatás nélkül.

"Zseniális nap volt mind hangulat mind hasznosság szempontjából.sokkal nyugodtabban nézünk a ránk váró csoda elé és minden eddigi kérdésünkre választ kaptunk.jó volt nagyon,hogy gyakorlatban is ki lehetett sok mindent próbálni.köszönjük!!!!!"
Senkálszky Viki, Segítség a kezdetekhez tanfolyam  2016.10.22

"Nagyon sokat kaptam! Minden nagyon hasznos volt számunkra! Amit vártunk nagyon az a gyakorlati témák pld.: fürdetés stb...de addigra nagyon elfáradtunk és türelmetlenek lettünk, így már a végén nem maradtunk ott."

Segítség a kezdetekhez tanfolyam  2016.10.22

"Bevallom kicsit féltem attól, hogy ki tud-e tölteni 8 órát egy ilyen tanfolyam  úgy, hogy folyamatosan érdekes legyen és ne nézegessem az órámat, hogy mikor lesz már vége. Teljes pozitív csalódás volt, végig jegyzeteltem, figyeltem. Nagyon érdekes és értékes információk hangzottak el. Minden, a témával kapcsolatos kérdésre választ adott. Ági nagyon kedves, lényegre törő volt. Rendkívül szimpatikusnak, hozzáértőnek, profi előadónak találtam. "
Katkics Kriszti, Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"A tanfolyam előtt gondolni sem mertem volna, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni a sikeres szoptatás érdekében és hogy melyek a buktatók és hogyan orvosolhatók. Nagyon hasznos volt, mindenkinek tudnia kellene ezekről a dolgokról!"
Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Nagyon jól éreztem magam és a férjem is. Nagyon részletesen végig jártad a témaköröket. Képeket mutattál ezekről. A reborn babán is láthattuk és gyakorlatban kipróbálhattuk. Így már úgy gondolom, ha megszületik a babánk, tudni fogom mit kell csinálni. Nagyon szépen köszönjük neked ezt a szép előadást."
Ivanics-Elek Tímea, Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Összetett és átfogó volt. Kérdéseket lehetett feltenni, amik meg is lettek válaszolva. Inkább tűnt egy baráti összejövetelnek, ahol önmagadat adhatod, és kimondhatod a félelmeidet. Megnyugtatóan őszinte és humoros volt, ami nagyon fontos egy várandós nőnek, hisz ötpercenként rá tudunk görcsölni valamire."
Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Teljesen meggyőzött arról, hogy a szoptatás sikere nagyban múlik azon, hogy kellően informáltak legyünk."
Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Remek tanfolyam volt, igazán élvezetes, miközben rengeteget tanultunk, csupa hasznos, praktikus dolgot. Ezen a tanfolyamon minden babát váró párnak részt kellene vennie, hogy a szülés után a saját dolgukat megkönnyítsék."
Marosi Gabriella, Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Nagyon hasznos a tanfolyam, megéri elmenni. Nem szabad az ilyenre a pénzt sajnálni, főleg ha a baba már úton van.:) Máshol nincs ilyen tanfolyam, így nagyon érdekelt, hogy milyen lesz. Sok ismerősöm nem tud/tudott szoptatni, valószínűleg az első napokban a kezdeti nehézségekbe ütközve ronthattak el valamit. Még a szülés picit hátra van, de sokkal magabiztosabbnak érzem magam a témában, mint azelőtt. Nem félek a szoptatástól, de ha bármi rossz is történne vannak természetes megoldások és nem az az eslő gondoloatom, hogy jó pl. begyulladt a mellem és abbahagyom a szoptatást, mert fáj. Nagyon hasznos volt, csak ajálani tudom, ugy ahogy a szülésre felkészítő tanfolyamot. ;) Ezek után a harmadik tanfolyamra is elmegyünk a férjemmel a sok hasznos információ miatt. Jobb egy tapasztalt szakértőtől "megtanulni", mint könyveket olvasni vagy az interneten böngészni néha valótlan infókat. Kôszönjük Ági a sok információt!"
Marosi Melinda, Szoptatásra felkészítő tanfolyam  2016.09.17

"Nagyon jól éreztem magam, Ági biztonságot és hihetetlen nyugodtságot sugárzott a témával kapcsolatban. Jó volt látni, hogy munkájára hivatásként tekint és szeretettel beszél róla. Azt hiszem, előadásával sok nőt megerősített abban, hogy Szülni jó! :)"
Lauter Adrienn, Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"Ésszerű, logikus, pro és kontrákat felsorakoztató, arany középutat preferáló érvelés.
Fantasztikus lehetőség arra, hogy az apukák is hangolódjanak.
Egyetlen napot kellett csak rááldozni, tömör de mégis követhető volt az információ.
Köszönet érte!"

Kovács Ildikó, Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"Minden leendő szülőnek ajánlom ezt a tanfolyamot! Egyik szakkönyv sem targyalja ki jobban azokat a témákat, amik ott hangzanak el. Nincs tabu téma, és egyensúlyban van a tudományos megközelítés az ösztönössel, vagy ha tetszik a spirituálissal. Nem tudhatjuk előre milyen szülésünk lesz, de eszközöket ad minden eshetőségre, amiket akár a terhesség idején hasznalhatunk a lehető legtermészetesebb és örömteli szülés érdekében. Apukák számára is nagyon hasznos, nem csak az ő szülés körüli feladatuk miatt, hanem jobban megérthetik a nőkben zajló biologiai és pszichés folyamatokat, ezáltal közelebb hozza őket egymáshoz."
Rado Nancy, Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"A szülésfelkészítőtől azt vártam, hogy minél felkészültebb legyek, és ez teljesült. Hasznos, informatív, praktikus információk hangoztak el Ágnes előadásán, nagyon sokat segít a felkészülésben. Az interaktív, videós rész megfoghatóbbá tette az elhangzott információkat.
Mivel a férjem nem tudott eljönni, otthon kapott meg minden információt, amit ő is nagyon hasznosnak talált.
Köszönöm!
Egy pártatlan, objektív, közben nagyon hasznos felkészítőn sikerült részt vennem."

A.Kriszta, Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"Ági szülésre felkészítő tanfolyama véleményem szerint egyedülálló.

Családanyaként és női szülészként, nőgyógyászként abszolút hiteles. Rengeteg hasznos információt megtudtam. Ritka, amikor orvos ilyen mértékű lelki támogatást is tud adni. Kellemes nyugodtság érzéssel és magabiztossággal távoztam :)

Mindenkinek tiszta szívből ajánlhatom, aki babát tervez vagy már babát vár."

Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"Nagyon hasznos, érdekes, sokoldalú, jó szemléletű."
Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03


"-örülnék, ha nagyszülők is hallanák (ez persze rajtuk múlik) ill. ők is célközönség lennének: az ő szülőségük óta is sokat változott a helyzet
-jelen volt az, ami számomra igazán különlegessé tesz egy előadást, workshopot, vagy bármilyen rendezvényt, a szeretetteljes, elfogadó, nyitott légkör-ez természetesen az előadó személyét dicséri
-szuper alkalom az apukáknak is, saját páromon kívül a többi férfin is ezt láttam-ezáltal még szuperebb az anyukáknak-nagy segítség,hogy a párom jobban megérti a bennem zajló dolgokat és még hatékonyabban támogat"

Szülésre felkészítő tanfolyam 2016.09.03

"Ági, Te nem pusztán információkkal látsz el minket, nem pusztán tudást adsz át, hanem megvan az a szuper képességed, hogy lelkileg is rendbe teszed a kismamát. Én most azért is jöttem el a férjemmel erre a tanfolyamra, mert a vérhígítózás és az egész napos vércukormérés, szénhidrátszámolgatás eléggé letaglóz és kicsit megakadályozza, hogy felhőtlenül élvezzem a terhességem. Tegnap viszont sikerült ebből az állapotból kirángatnod, valószínűleg ösztönösen benned van ez a „lélekápoló” képesség. Ma reggel így újra pozitív és kiegyensúlyozott kismamaként ébredtem és ezért nem lehetek eléggé hálás Neked. Köszönöm!"

Kocsis Katica, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon hasznosnak tartom ezt a tanfolyamot, talán a szoptatástól 'féltem' a leginkább, itt volt a legtöbb kérdés bennem.
Sikerült a félelmeimet eloszlatni, és úgy érzem, hogy meg tudom én ezt majd csinálni :)
Az is jó, hogy jó esett szó a nagy tévhitekről (pl cumi, illetve nem igény szerinti szoptatás) így már magabiztosabban állok a szoptatáshoz."

Főző Anikó, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon hasznosnak tartottam a tanfolyamot, adott egy bizonyos fokú magabiztosságot, ami nagy segítségemre lesz majd a szoptatásban.
Jó volt megismerni a szoptatásbarát eszközöket, eddig ezekről nem is hallottam és jó hogy a férjem is hallhatta végre egy szakértő szájából is hogy igenis ha lehet kerüljük el a cumisüveget és a cumit is. :) Nekem nem hitte el, hogy nem a legjobb dolog.
Örülök, hogy többször hangoztattad az apukák segítő szerepét itt is. Sajnos nekem kissé nehéz volt rávennem a férjemet, hogy eljöjjön a tanfolyamra, s így most ő is láthatta, hogy bizony nem csak az én dolgom a szoptatás, vmennyit ő is tud benne segíteni. :)

Nagyon szépen köszönjük még egyszer az előadást!"

Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"A tanfolyam elhangzott információk segítettek abban, hogy a félelmeim csökkenjenek a szoptatással kapcsolatban és önbizalmat kaptam. Arra is rádöbbentett, hogy milyen sok tévhit kering a szoptatás körül, és mennyire óvatosan kell elfogadni a környezetből érkező "jó tanácsokat"."

Dia, Szoptatásra felkészítő tanfolyam

 

"Mint első babát váró párnak, nekünk nagyon hasznos volt a tanfolyam. Jó, hogy lehet ilyen dolgokról, hiteles forrásból információkat kapni. Napjainkban az interneten annyi információ megtalálható, hogy sokszor szerintem az ifjú anyukák és apukák elvesznek benne. Jó, hogy a tanfolyamon lehet kérdezni és gyakorlni is, ezáltal a résztvevők is aktívan bekapcsolodhatnak a témákba és a feladatokba, nem pedig passzív hallgatói csak az előadásnak."

Eszter , Segítség a kedzetekhez tanfolyam

 

"A tanfolyamon hasznos információkat kaptunk a szüléssel kapcsolatban. Előkerültek olyan tabu témák is, mint a szülés utáni szex, kulturális örökségeink, stb. Hitelesnek éreztem az előadót (Dékány Ágnes), mivel ő már mindkét oldalról (orvos és anya) többször megtapasztalta a szülést. Külön öröm volt, hogy párban mehettünk, ráéreztünk, hogy a szülés egy szép "közös projekt" lehet. Hazaérve még sokat beszélhettünk a tanfolyamon hallottakról és a felvetődött gondolatainkról. Köszönjük szépen!"

 Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Agi szemelyes varazsa :) Nekem o a leghitelesebb, mert az erem mindket oldalat ismeri! Es nagyon egyuttmukodo, egyszer se ereztem azt, h olyan 'megmondoember' vagy az orvos tanitja a laikusokat. Inkabb mint a csoportvezetonk, aki ellatott hasznos tudnivalokkal, tanacsokkal. Orulok, hogy Agi kezeben vagyunk!"

Dia , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Színvonalas volt és profi munka áll mögötte" 

Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Sajnálom, hogy nem az első gyerek előtt mentünk el erre a tanfolyamra. Mindenkinek részt kellene vennie, sokkal felkészültebbek és tudatosabbak lennének a kismamák!"

Gondi Eszter , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Jó hangulatú volt a nap, és annak ellenére, hogy elég hosszú volt egy percig sem volt unalmas."

Pollok Rita , Szülésre felkészítő tanfolyam

 

"Nagyon sokszínű előadás-sorozat volt, sok jó gyakorlati tanáccsal, érdekes tapasztalatok megosztásával, minőségi termékek megismertetésével egybekötve.
Kezdő kismamák sok értékes gyakorlati tanácsot kapnak.
Koszonom, h részt vehettünk rajta :-) <3"

Enikő, Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Ági tanfolyamjai után mindig az az érzésem, hogy 'De jó, ezt nem is tudtam' vagy 'Áhá, szóval ezért kell ezt így csinálni' ami magabiztosságot ad. Első gyerekét váró szülőként azt hiszem, hogy mivel még saját tapasztalatainkra támaszkodni nem tudunk, a Szülni jó tanfolyam segít abban, hogy az információtengerben ne vesszen el az ember."

Főző Anikó , Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Kezdő kismamaként nehezen, de rávettem magam a tanfolyamon való részvételre. Nehezen fogadok el embereket, szakembereket és tanácsokat mert azt gondolom, ügyes vagyok majd én megoldom. Hosszú idő után életemben először ez az a szituáció, amikor azt érzem segítségre szorulok. A tanfolyamon olyan társaságban voltam, ahol nem éreztem idegennek magam, nem voltam feszélyezve, elmondhattam amit gondoltam és bátorító szavakat kaptam válaszként, amire most leginkább szükségem van. Az előadások legalább annyira hasznosak voltak számomra, csak megköszönni tudom a szervezőknek és az előadóknak a hétvégén "ránk" szánt idejét! Remélem még találkozunk!"

Zdenkó Anita, Segítség a kezdetekhez tanfolyam

 

"Nagyon örültünk amikor hallottunk Dr. Dékány Ágnes Szülésfelkészítő tanfolyamáról, aminek a tájékoztató leírásában láttuk, hogy az eddig felmerült kérdéseink, aggályaink itt sorra lesznek véve. Angliában élünk, így a soron következő terhesgondozási időpontot is úgy egyeztettük, hogy ezzel mindenképpen egybe essen, hogy el tudjunk menni a tanfolyamra.

A férjem maximálisan támogat mindenben az életben és a várandósság során is, ezzel együtt viszont elsőre erre magától azt gondolta, hogy a leendő anyukának való, ő majd kivisz a reptérre, meg hazahoz. :) Mikor mondta neki a Doktornő, hogy ez inkább közös program, akkor rábólintott, hogy rendben, ő is fog jönni, hisz mégiscsak az orvos mondja. Mivel ezelőtt azt beszéltük, hogy a szülőszobán ő nem lenne bent, hanem a támogatása ez idő alatt az esetlegesen szükséges ruhák, kiegészítők biztosítása, és kapcsolattartás a családtagokkal lenne, így én sem gondoltam, hogy muszáj lenne, hogy ott legyen, de természetesen örültem, hogy majd több rálátása lesz, hogy mi fog ’velem’ történni.

Gondolom, hogy nincs vele egyedül, de minden kórházi  közeget, viszgálatot nagyon nehezen bír, és ennél kevésbé csak azt nem bírja látni, ha én beteg vagyok, vagy valami bajom van, és nem tud segíteni. Úgy gondoltam, hogy a szülés napja minden bizonnyal egy fizikailag megterhelő nap lesz számomra, és ezt nem akarom számára is nehézzé tenni azzal, hogy kötelező jelen lennie. Nem feltétlen értettem egyet azzal a férfiaktól korábban hallott elképzeléssel, hogy „Ha a párunk 9 hónapig hordja a leendő gyermekünket, majd micsoda küzdelmek árán megszüli, akkor az a minimum, hogy kibírjuk mellette a szülőszobán”. A gondolat támogatásra irányuló részével természtesen egyetértettem, de mégis azt gondoltam, hogy ez egy kicsit egyfajta ’szenvedjünk közösen’ nézőpont, ami így, ilyen formán nem hangzik kifejezetten előremutatóan.

A fentiek alapján tehát egyetértettünk a férjemmel, hogy lesz ahogy lesz, de nyugodtan kint lehet a nagy napon, ahogy jónak látja majd.

Ezzel a nézőponttal indultunk neki a tanfolyamnak.

Azt gondoltuk, hogy ott megkapunk majd olyan hasznos információkat, hogy mikor kell a kórházba elindulni a szülés napján, hogyan zajlik a szülés, annak milyen szakaszai vannak, milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak, stb. Ezzel kapcsolatban nem is tévedtünk, ezekre mindre teljes körű választ kaptunk. A döbbenetes viszont az volt, amire egyáltalán nem számítottunk, hogy ennél mennyivel többet is kaptunk aznap.

Önmagában hihetetlenül szimpatikusnak és tiszteletreméltónak tartom Ágnes hozzáállását a témában. Bárcsak mindenki legalább fele ekkora őszinteséggel és lelkesedéssel állna a szakmájához, legyen az marketinges, sofőr vagy éppen orvos. Óriási szerencse a kisbabánk születése kapcsán, hogy ő éppen szülész, nőgyogyász szakorvos. A tanfolyam – gondolom az elnevezés is erre utal – nem egy előadás volt, hanem egy előadással egybekötött interaktív beszélgetés. Az általunk várthoz képesti többlet érték valószínűleg ebből is származott, hogy nem csak egy szakkönyv tartalmát hallgathattuk meg előadás formájában, hanem a személyes kapcsolat, a kommunikáció rengeteget hozzáadott a természetes szülés menetének megértéshez. A jelenlévő párok  midenki több alkalommal tehette fel kérdéseit (volt, hogy névvel, volt hogy név nélkül írásban lehetett kérdezni), melyek akkor is részletesen megválaszolásra kerültek az illető nézpontja szerinti formában, ha a témát egyébként korábban már érintettük és átbeszéltük. Ez azonban a legkevésbé sem volt unalmas, egy percig sem éreztük, hogy bármi feleslegesen lenne ismételve. Noha egy egész napos program volt, gyorsan és izgalmasan telt.

Volt egy olyan rész is, ami az apukák szerepéről, illetve arról szólt, hogy hogyan tudnak ők segíteni a szülés során. Életbeli példákon keresztül nagyon hasznos nézpontokat kaptunk ennek kapcsán is.

Legnagyobb meglepetésemre a férjemmel össze nem beszélve, a nap végére mind a ketten egyértelműen azt gondoltuk, hogy ő is bent lesz a vajúdás alatt, és hogy ez mennyire jó lesz így, ahogyan közösen dolgozunk a kisbabánk megszületésén. Ezzel messze-messze kerülvén az eredeti elgondolásunktól. Már látjuk és tudjuk, hogy ez hogyan lesz egy közös munka, és mindkettőnkben átalakult az ezzel kapcsolatos szorongás, félelem érzése hihetetlen izgatottsággal teli várakozássá.

Minden nőnek, párnak szívből ajánlom a részvételt, azoknak is, akik még nem várnak kisbabát, mert biztos vagyok benne, hogy ezen ismeretek nagyban tudják támogatni a családalapítás melletti döntést és a teherbeesés esetleges lelki akadályainak feloldódását is, ha az éppen ennek kapcsán lenne.

Még egyszer köszönjük, hogy részt vehettünk a tanfolyamon, és hogy van, aki támogat a természetes szülés, születés élmény megszerzésében, és az odáig vezető úton."

Ildikó, Szülésre felkészítő tanfolyam

"Houston, we have a problem!

Feleségemmel első kisfiunkat varjuk. :)

Régen megfogalmazódott bennem, hogy valószínűleg nekünk a szülés egyszerűbb formájában lesz részünk feleségem korábbi gerincproblémái miatt. Nem fog fájni és természetesen hamar túl is leszünk rajta. A császármetszés…

Az előadás után határozottan úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy valóban a szülés egyszerűbb formájában lehessen részünk. Csak a különbség az, hogy most az EGYSZERŰBB szó teljesen új értelmet kapott. Egyszerűen, természetesen, meghitten. Közösen. Így szeretnénk a szülést átélni. Már nem akarok kimaradni belőle vagy túl lenni rajta, RÉSZESE SZERETNÉK LENNI ANNAK A CSODÁNAK, AMIKOR A KISFIAM VILÁGRAJÖN.

Igen, én is úgy gondoltam, míg a kisfiunk születik, addig majd pihenek (aggódok, ápolásra szorulok a kedves, egyébként is elfoglalt nővérektől) a várakozóban, és még talán egy bűnös kólát is elfogyasztok a vércukorszintem megtartása érdekében.

Igen, így gondoltam.

Majd elmentem a feleségemmel a Doktornő Szülésfelkészítő tanfolyamára.

Igen, úgy gondoltam, hogy majd el fog telni az a nap is. Nem is tévedtem sokat, el is telt a nap, csak nem éppen úgy, ahogy én arra számítottam.

Hogy mi történt a tanfolyamon? Ez az, amit nem tudok írásban és szóban sem átadni senki olyannak, aki nem volt részese a tanfolyamnak, de az biztos, most biztos vagyok abban, hogy nem akarok a váróteremben lenni es várni….  Ha érted, hogy mire gondolok, akkor nem is kell tovább olvasd az írásomat. Tudod, Neked is el kell menni a Doktornő tanfolyamára. J

Valószínűleg azért olvasod az írásomat, mert Te is tele vagy kérdésekkel, és válaszokat szeretnél mindenre.

Vajon jó apuka leszek? Vajon jól fogom csinálni… ?  stb.

A jó hír az, hogy igen, ha törődsz ezzel, akkor minden bizonnyal jól fogod csinálni, és jó apuka leszel!  J

Sajnos mindenre senki nem tudja a választ, de biztos vagyok abban, hogy az előadás után el fogsz gondolkodni és felteszed majd azt a kérdést, hogy EZEKET EDDIG MIÉRT NEM MONDTA NEKEM SENKI? PEDIG ANNYIRA EVIDENS MINDEZ.

Ha már a fenti gondolatok, kérdések felmerültek benned, nincs miért aggódnod. Csak annyi a feladatod, hogy a jó információkat gyűjtsd össze, a negatívakkal pedig ne foglalkozz.

A Doktornő tanfolyamán válaszokat kapsz a „Mi van ha?” és hasonló kérdéseidre is.

Még oldalakon keresztül dícsérném, de hidd el, az a legjobb, ha személyesen hallhatod és ismerheted meg az utat, hogy hogyan válj szülővé és egyben a LEGJOBB APUKÁVÁ.

Köszönöm, hogy elolvastad, és remélem, hogy Te is részese leszel annak a fantasztikus élménynek, aminek én és a feleségem részesei voltunk."

Ferenc Ildikó férje, Szülésre felkészítő tanfolyam

 

 

Bevásárló kosár

© 2019 Szülni jó. Minden jog fentartva.