Kun Laura

Szülésznő

Már gyerekként az volt a tervem, hogy gyerekorvos leszek. Őszintén, első soron ezen az úton szerettem volna elindulni. Sima gimnáziumban érettségiztem és az orvosira szerettem volna jelentkezni, de végül úgy éreztem, hogy én nem vagyok „orvosnak való”. Sokat gondolkodtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Több elképzelésem volt, de a szülésznő mellett döntöttem. Bár az elején bizonytalan voltam, nem tudtam, hogy jó hivatást választottam-e. Az első szülésem volt az a pillanat, mikor tudtam, hogy igen, jó helyen vagyok. Egyszerűen egy kisbaba megszületése akkor is és az óta is nagy boldogsággal tölt el, és tudtam, hogy ezt szeretném csinálni egész életemben.
 
A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban voltam szülésznő tanuló. Itt tanultam a szakmám, nagyon szerettem itt „kis bába” lenni. 2009-ben az OKJ vizsgám után sajnos nem volt szabad hely így a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. 3 évig dolgoztam itt. Ez idő alatt jártam a SOTE főiskolájára diplomás szülésznő végzettséget szerezni.
 
2013-ban a HIMG magánklinikán dolgoztam hajátültetési asszisztensként.
 
2014-ben diplomáztam és a Róbert Károly Magánkórházban kezdtem el dolgozni.
 
 
Néha úgy érzem, ha nem a munkahelyemen vagyok, akkor örökké tanulok.  Elsősorban németül.
 
Szabadidőmben szeretek jógázni és néha aerobikozni járok, de nagyon szeretek kirándulni, utazni, koncertre járni vagy csak otthon pihenni és olvasni.
 
 

 Bogár Boglárka

Szülésznő

Emlékeimben mélyen beépült, hogy már gyermekkoromban nagyon szerettem kissebbekkel foglalkozni, az unokaöcséimet is állandóan dajkálni akartam. 13-14 éves lehettem, amikor kijelentettem, hogy babák körül fogok dolgozni, ha nagy leszek, azt nem tudtam megmondani milyen formában,csak az volt a fontos, hogy baba legyen.:) Ezt anyukám mindig meg is jegyzi, hogy én ezt már akkor nagyon határozottan állítottam.
Gimnáziumban érettségiztem, majd elkerültem a Semmelweis Egyetem Mentőtiszt szakára, ami mellett párhuzamosan végeztem el a Szülésznői szakot. 2012-ben diplomáztam szülésznőként, és maradtam itthon Salgótarjánban, ahol a gyakorlati éveimet is töltöttem, mert ez az én otthonom.
A szakmában eltöltött idő alatt mindvégig éreztem, hogy valami hiányzik, hogy ezek a szülések, amelyeket "levezetek" nem olyanok, amilyeneket én elképzelek, és ekkor elkezdtem keresgélni, hogy mit lehetne még tanulni amivel másképp tudok egy szülésnél segítkezni. Ekkor találtam meg az ELTE Perinatális szaktanácsadó képzését, amelyet 2016. júniusában sikeresen befejeztem. Imádtam minden egyes pillanatát, és hálás vagyok érte, mert sokat adott, ahhoz hogy most itt tarthatok, ezzel a szemlélettel dolgozhatok. Nem mellesleg itt ismertem meg Ágit és Krisztát.
Közben átestem egy munkahely váltáson, ahol megtapasztalhattam milyen dolgozni egy budapesti, nagy szülés számú osztályon. Mivel a hiányérzetem nem szűnt meg, csak kicsit enyhült, így elvégeztem a SE Szoptatási szaktanácsadó képzését, hogy necsak a várandóság alatt, a szülés folyamán, hanem a későbbi időszakban is az édesanyák segítségére lehessek tudásommal.
A Szülni jó csapatában 2017-ben kezdtem el bekapcsolódni, mára pedig már elmondhatom, hogy csak azzal foglalkozom és olyan módon, amivel valójában szeretek.
Kedvenc idézetem:
"Minden természetes szülésnek megvan a szándékossága és a terve;
Ki gondolna arra, hogy széthasítsa a gubót a pillangó előbukkanásakor?
Ki törné fel a héjat, hogy kihúzza a kiscsirkét?"
(Marie F. Mongan)

 

Harmati-Győrffy Krisztina

perinatális szaktanácsadó

Kriszta vagyok, perinatális szaktanácsadó, online marketing specialista, tanár, és life coach. Az egyes állomások nem a fenti sorrendben jöttek az életemben. A "forprofitos" múltat nehéz volt hátrahagyni az anyaságom kezdetén, és ez az élmény indított el a perinatális témakör (szülés-születés körüli időszak) irányába.

Azt gondolom, hogy az anyaság a legtartalmasabb önismereti út, ahol a tükröt a gyermekünk tartja elénk. Kiemelten fontos, hogy ennek az útnak a Kismama felkészülten, önbizalomtól duzzadva és pozitív energiákkal töltekezve, reális elvárásokkal induljon el. Ez egyben egy hosszú távú befektetés mind az egyén, mind az egész társadalmunk jövőjébe. Megtiszteltetés, hogy a 'Szülni jó' csapata tagjaként ebben az Édesanyákat támogathatom.

 

Feliratkozás hírlevélre

Ne maradj le hasznos cikkekről, írásokról! Íratkozz fel írlevélre!
Használati feltételek
Nyomd meg a belépés gombok egyikét, hogy ne kelljen kitölteni!
© 2019 Szülni jó. Minden jog fentartva.