A +36/70/667-00-63 telefonszámon a nálunk szülő kismamák számára az egyik velem dolgozó szülésznő elérhető.

Ha úgy érzed megindult a szülésed, vagy sürgős problémád merülne fel, felhívhatod ezt a számot, hogy egy szülésznővel tudj beszélni.

Továbbra is arra kérlek, hogy az elsődleges kapcsolattartási forma az email maradjon. Sürgős esetben természetesen nyugodtan telefonálhatsz is.

Hasilló Annamária

Hasilló Annamária vagyok,1968-ban születtem.  Szülésznői tanulmányaimat 1987-ben végeztem, amit 1999-ben a felsőfokú szülésznői bizonyítvány megszerzése követett. Több szakmai továbbképzésen vettem részt, amelyek témájukban a természetes segítségnyújtás a várandósság, szülés, gyermekágy időszakától a csecsemő/kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségén át, a szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban képzésig ívelnek. Szülésznőként, pályafutásom olyan területére érkeztem, ahol újból megnyílt egy „kiskapu” a lelki szemlélet felé. Azt a hiányzó láncszemet találtam meg a pozitív szuggesztiók alkalmazásában, minek segítségével a modern orvostudomány állásfoglalásait gazdagon kiegészíthettem. Megerősödött bennem a hit a Természet rendje szerinti, tudomány által támogatott szülések/születések létjogosultságáról. Szülésznői hivatásom útján fontosnak tartottam az édesanyák segítését a sikeres szoptatásban, ami 2008-ban a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadó oklevél megszerzéséhez vezetett. Tagja vagyok az Országos Bábaszövetségnek, a Magyar Prae és Perinatális Orvostudományi Társaságnak és a Szoptatásért Magyar Egyesületnek. 2o14- ben lediplomáztam Csecsemö és kisgyermeknevelői szakon, ami teljes mértékben kiegésziti a Kismamák kisérését, az Anyaságban valo kiteljesedés utján.

Fantha Zsuzsa

Csaknem három évtizedre tekint vissza szülésznői hivatásom gyakorlása. A Szt. Imre Kórház Nőgyógyászati Ambulanciáján dolgoztam, amikor első gyermekem születésének élménye, az ott mellettem lévő szülésznő lénye hozta meg bennem az elhatározást, hogy én is szülésznő váljak. Akkoriban még gyógyszeres támogatást adva vezették a szüléseket, hogy rövidítsék a vajúdás idejét. Fokozatosan érett bennem a gondolat, hogy a születést nem is vezetni, hanem sokkal inkább kísérni, a szülőnőnek testi-lelki támaszt nyújtva jelen lenni érdemes a vajúdás és szülés során. A Szt. Imre Kórházban Dr. Bálint Sándor mellett végeztem munkámat és tanultam a régi-új módszer apróbb-nagyobb „fogásait”.

Második gyermekem már ebben a szemléletben született és véglegesen megerősített abban a tanításban, hogy „az anyák tudnak szülni és a gyermekek meg tudnak születni”. A természetes segítségnyújtási módszerek változatos világa magával ragadott, aromaterápiás, homeopátiás kurzusokat végeztem annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjam támogatni az asszonyokat életük kemény munkával átélt óráiban, a vajúdásban. Jelenleg az ELTE perinatális tanácsadó képzésére járok, amely a várandósság és a szülés körüli időszak lélektanát vizsgálja.

Penny Armstrong és Sheryl Feldman gondolatát hivatásom mottójául választottam: „Szülés bölcsen, a természet rendje szerint, a tudomány támogatásával”. Ez az, ami számomra követendő munkám során.

Kun Laura

 

További érdekes cikkek!!

Emailben kaphatsz még hasoló tartalmakat, csak add meg az email címed lent!!

Ha érdekel a téma iratkozz fel hírlevélre! Értékes cikkeket videókat is osztok meg, amiknek egy része csak hírlevélben ovlasható!

Nyomd meg a Facebook vagy Google gombokataz adataid autaomatikus kitöltéséhez!

   

 

 

 

 

x

Szülni jó! - Joomla Site Templates